İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü

Merhum Celâleddin Ökten (Celal Hoca)'nın gayretleriyle 13.10.1951 tarihli 601 sayılı Müdürler Komisyonu kararı ile dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından 17 Ekim 1951'de "İmam-Hatip Okulu" adıyla yeniden açılmıştır. İmam hatip okulları 3 yıl orta kısmı ve 4 yıl da lise kısmı olacak şekilde tasarlanarak 1973 yılında, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile "İmam-Hatip Lisesi" adını almıştır.

27.10.2020 249

İmam Hatip Okullarının kuruluş yıldönümü münasebetiyle okulumuzda; İmam Hatip okullarımızın dünü, bugünü ve geleceği konusunda öğrencilerimizin farkındalıklarının artırılması, eğitim gördükleri okulların kuruluşunda ve yaşatılmasında emeği geçen şahısların anılması, okul kültürünün yaşatılması ve okula aidiyet duygusunun kazandırılması amacıyla çeşitli etkinlikleri gerçekleştiridi. Öğrencilerimiz arasında şiir, resim ve slogan yarışmaları düzenlendi. Ayrıca öğretmenlerimiz rehberliğinde kuruluş yıldönümü münasebetiyle "İmam Hatipli Olmak" isimli bir video hazırlandı.